Bár a nyári repertoárhoz képest szűkebb a választék a szervezet védekezőrendszerét támogató friss gyümölcsbőól és zöldségből, az idényjellegű nyersanyagok között is szép számmal találunk olyanokat, amelyek hatékonyan képesek fokozni szervezetünk fertőző betegségekkel szembeni ellenállását, ráadásként nem hizlalnak, és finomak is írja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.
Téli ízelítő
Az alábbiakban következzen néhány ötlet a finom, laktató és súlykontroláló fogásokból.
Reggeli:
- probiotikus joghurt zabpehellyel vagy tejben főtt gabonakása friss gyümölccsel, mandulával.
Tízórai /uzsonna:
- mézes sárgarépa-alma saláta, vagy szezámmagos káposztás tönkölypogácsa.
Ebéd:
- kelbimbós-laskagombás csirkeraguleves, fokhagymás grillezett hal, brokkolival töltött sajtos burgonya, céklasaláta, fahéjas sült alma, vagy lencseleves, spenótos göngyölt csirkemell, zöldséges barnarizs, ecetes kígyóuborka saláta, sütőtökpuding.
Vacsora:
- avokádókrémes melegszendvics citrommal ízesítve, vagy padlizsános-cukkinis fútt durumtészta vegyes salátával.