Noha még bő három hét van az ünnepekig, nem árt már most begyűjteni a legjobb recepteket, amelyeket gyorsan és viszonylag alacsony költségvetéssel el lehet készíteni. Ha egy kis újítást is vinnél a szokásos menübe a mogyoróvajas csirke tökéletes választás.
Mogyoróvajas csirke
Hozzávalók:
- 2 evőkanál növényi olaj
- 8 bőrnélküli csirkecomb, feldarabolva vágva, de csirkemellből is készíthető
- 1 fokhagyma
- 2 piros chili, apróra szeletelve
- 2 teáskanál friss gyömbér
- 2 teáskanál masala (ettől picit pikánsabbá válik)
- 100g mogyoróvaj
- 400 ml kókusztej
- 400g apróra vágott paradicsom
- 1 kis csokor koriande (½ apróra vágott, ½ levelek külön)
- pörkölt mogyoró
- főtt basmati rizs
Elkészítése
Egy evőkanálnyi olajon süssük a csirkét közepes lángon. Egy másik serpenyőbe tegyük a fokhagymát, a chilit és a gyömbért és pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a masalát. Ezután jöhet a mogyoróvaj, a kókusztej és a paradicsom. Pároljuk az alapanyagokat.
Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a csirkét, tegyük bele az apróra vágott koriandert, és főzzük 30 percig a csirkét és a mártást, míg az sűrűvé nem válik.
Tálaljuk a maradék korianderrel és a pörkölt földimogyoróval megszórva. Köretnek mehet a rizs.