Jump to content

A svédmasszázs megfiatalít, de hogyan?

2018. 09. 18. 12:30

A masszázsok közül ez a fajta az, ami a szenioroknak kifejezetten ajánlott. A svédmasszázs hozzájárul a bőr természetes rugalmasságának megőrzéséhez, ezen kívül serkenti a vérkeringést, javítja a szív teljesítményét és nyugtatja az idegrendszert is.

 

A svédmasszázs az egyik legleterjedtebb masszázsforma Európában, s technikája számos más masszázsformában is fellelhető.

A svédmasszázs a keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (krém) vagy anélkül végzik. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarják.

A masszőr erős, mély mozdulatokkal dolgozik, olykor egészen a csontokig hatolva, a nyirokáramlással ellentétes irányban. A masszázs hatására az elhalt hámsejtek leválnak, aminek köszönhetően a bőrfelület regenerálódik. Ám nem csak a bőr, hanem az egész szervezet „felfrissül”, ugyanis a masszázs fokozza a vérkeringést, javítja a szív teljesítményét és nyugtatja az idegrendszert is. Javítja az izmok teljesítőképességét, és állapotát. Ezen felül a pszichoszomatikus eredetű tünetek csillapításában is nagy szerepe van.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)