Jump to content

Bajtársak a téli depresszió ellen: vitaminok, amik elűzik a bánatot

2018. 11. 28. 09:05

Nem gondolnánk, de az olyan apróságok is felboríthatják szervezetünk egyensúlyát, mint a B-,C- vagy D-vitamin hiánya. Sőt mi több, depresszióra, szorongásra utaló tüneteket is produkálhatnak, nem beszélve az alvási nehézségekről. Előzd meg a kellemetlen szimptómákat, finom egészségkoktéllal!

A téli időszakban szervezetünk vitaminraktárai október végére már szinte teljesen kiürülnek, ha nem gondoskodunk időben a pótlásukról. Az étrend-kiegészítők és szakadatlan zöldség, gyümölcs alapanyagú ételek helyett, sűrítsd bele a legfontosabb vitaminokat és tápanyagokat egy ízes koktélba.

Egy hosszú nap után szerveztünk szinte kong az ürességről, már ami a vitaminokat illeti. Ez pedig szapora szívdobogás érzet, feszültség, és alvásproblémák képében meg is jelenik a lefekvés után. A nyugtatók és altatók helyett, azonban természetes módon is elejét lehet venni a dolognak: nyugtató gyógynövénykoktéllal.

Amire szükséged lesz hozzá:

- 4 evőkanál szárított kamillavirág,
- 4 evőkanál citromfű
- 2 kiskanál szárított mentalevél
- 2 kiskanál bodzavirág
- 1 evőkanál szárított narancsvirág.

Az egyvelegből több adag teát is készíthetünk, így tegyük el egy dobozba, elkészítéséhez pedig egy kanállal vegyük ki, amit forró vízzel öntsünk le. Hagyjuk állni tíz percig, szűrjük le, és ízesítsük.

A téli vitaminkoktél szintén feltölti, energizálja, és ezáltal nyugtatja a szervezetet. Amire szükséged lesz hozzá:

- cékla
- répa
- körte
- alma
- gyömbér
- citromlé
- menta

Elkészítéséhez turmixoljuk le a hozzávalókat, és kész is! Hogy az ízek összeérjenek, hagyjuk egy napot állni.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)