Az elkészítése nem igényel többet néhány percnél, mégis hosszan tartó élvezetet nyújt, ami a család legkisebb tagjait is leveszi a lábáról. Az ünnepi lakomák előtt kiváló reggeli, de esti levezetésnek vagy ebéd utáni nasinak is kiváló.
Hozzávalók:
- 6 evőkanál zabkorpa
- 1 liter rizstej
- ½ görögjoghurt
- 350 gramm fagyasztott áfonya
- 1 evőkanál méz
Elkészítése:
Keverd el a zabkorpát a rizstejjel, és add hozzá a mézet. Kevergesd, amíg a zabkása besűrűsödik közben add hozzá a joghurtot, és főzd addig míg a massza állaga kissé folyós, ragacsos állagú nem lesz.
Közben olvaszd fel az áfonyát egy kevés forró vízben, és ha szeretnéd, áztasd egy kicsit mézben. Végezetül öntsd a kész kását tálkákba és a tetejére tedd az áfonyát.