Jump to content

A dió cári rokona: a varázslatos makadámdió

2018. 12. 31. 09:05

Tudja, hogy a makadám dió mennyi mindenre hasznos? Nem csak a kozmetikum és étkezési területre értve, hanem a szervezet számára. Hihetetlen!

A makadám dió olaja jót tesz a hajnak és bőrnek, az általános közérzetnek, megtalálható benne számos szükséges zsír illetve még a szív problémákat is redukálja.

A makadám dió olaja csökkenti a koleszterin szintjét és tisztítja az artériákat, elősegíti a szívműködést egyszóval megvédi a szívet a károsodástól.

Olyan telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek a szervezet mindennapi működéséhez elengedhetetlenek. Ilyen pl.: az omega-7 zsírsav, illetve a palmitoleinsav.

Magas anti-oxidáns tartalmának köszönhetően javítja a közérzetet és az immunvédelmet is, illetve nagyon fontos azt is hangsúlyozni, hogy rák megelőző hatása van. Ezen felül a benne található fehérje és rosttartalom remek táplálékforrás.

A haj és bőrápolás területén is számos pozitív hatása van. Az imént említett palmitoleinsav segít megőrizni a bőr rugalmasságát, ám ahogy öregszünk, egyre többre van szükség belőle, így nem szabad mellőzni a fogyasztását. Az olaj ezek mellett természetes hidratálóként működik és magas E vitamin tartalma miatt ideális hajápoló. Napégésre, bőrirritációra is javallott, mert nagyban csökkenti a tüneteket.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)