Jump to content

Étkészlet trendek 2019

2019. 11. 29. 09:41

Az étkezés a mindennapjaink része, az ételek közös elfogyasztása pedig a család összetartó ereje is lehet. A mai rohanó világban gyakran menet közben harapunk valamit, ritkábban jut időnk főzni és együtt vacsorázni. Ha azonban végre mindenki asztalhoz kerül, akkor érdemes mindent beleadnunk, és egy gyönyörű tálalással meglepni a családot vagy a vendégeket, hiszen egy szép tányérból jobban esik az étel. Manapság fénykorát élik a különböző lakberendezési trendek, és ebből az étkészletek sem maradhattak ki. Mutatunk néhány népszerű stílust, amellyel Te is elkápráztathatod az asztal körül ülőket! (X)

Viszlát rikító színek, hello pasztell!

A puha és meleg színek korát éljük, és ez a trend elérkezett a tányérok világába is. A klasszikus fehér szetteket váltsd fel világos, pasztellszínek kombinációjával. Keverd a színeket és váltogasd a párosításokat, így végtelen lehetőség tárul eléd és a vendégek elé! Az sem baj, ha egy asztalon többféle színpár is szerepel, légy merész és kísérletezz! Bátran tegyél össze ellentétes színeket – kéket narancssárgával vagy zöldet pirossal.

Minimalizmus 

Ha szeretnél egyszerre kifinomult, de trendi is lenni, akkor válaszd az egyszerű, letisztult formákat - ezzel sosem lőhetsz mellé. Használj fekete vagy fehér tányérokat kerek, vagy akár négyzetalakú formában! A formákat sose, de a méreteket kombináld bátran! Minél több a fogás, annál izgalmasabban tálalhatsz, a téglalap alakú tányérokkal pedig igazán különlegessé teheted a felszolgálást. Válogass kedvedre a legszebb étkészletekből a FAVI.hu oldalán!

Kő, kerámia, beton

A gyönyörű színek mellett a kerámia tálak és tányérok formájukkal és textúrájukkal is segítenek feldobni az étkezőasztalt. Ha igazán trendi szeretnél lenni, akkor válassz kő, vagy akár beton anyagú tálakat – ezek biztosan lenyűgözik majd a vacsoravendégeidet és a képeid is sokkal Insta-barátabbak lesznek! Szerezz be egy szettet a legmenőbb anyagokból, vagy készíts egyedi darabokat kerámia workshopokon!

Távolkeleti minták

Számos kultúra hosszúra nyúló hagyománya a közös étkezés. Ha te is szereted a távoli tájak ételeit, akkor imádni fogod a tálalási stílusukat! A keleti konyhaművészet hagyományait megtisztelhetjük azzal, hogy a megfelelő ételeket a megfelelő típusú tányérba tesszük, és ügyelünk a színek és minták harmóniájára. Legyél akár az indiai, akár a japán ételek szerelmese, a megfelelő tálak kiválasztásával a vendégeidet is beléjük bolondíthatod!

Vissza a természetbe

A természet csodálatos, miért is ne használnánk a színeit és mintáit az otthonainkban? Legyen szó akár egy meghitt, gyertyafényes vacsoráról, vagy egy nyári kertipartiról, a környezetet idéző mintázatok azonnal kellemes hangulatot teremtenek. Dekoráld az asztalt élő virágokkal és ágakkal, tányérokból pedig válassz virágosat vagy indákkal díszítettet! A legjobb ezekben a mintákban, hogy szinte bármivel párosíthatod: jól néznek ki egyszerű, fekete-fehér stílusban, de tökéletesen passzolnak a pasztellszínekhez is!

Már megtaláltad a tökéletes étkészletet és már csak a hozzá illő ebédlőasztal, vagy alátét hiányzik? Böngéssz tovább a FAVI.hu-n ahol mindenből megtalálod az ideális darabot!

(Forrás: Szerkesztőség; Kép forrás: Favi.hu)