Jump to content

Egyedi adventi naptár a kisunokáknak

2019. 12. 04. 15:00

Számos kész bolti megoldás áll rendelkezésre, amelyek közül választhatnak az ünnepi készülődés alatt a nagyszülők. Ugyanakkor a közös élmény, és az ebből fakadó izgalom egy csokival töltött kalendárium esetén nem azonos, a saját készítésű, titkokkal teli adventi naptárral. Mutatunk, két hasznos ötletet, a kreatív nagyszülőknek.

A gyerekek imádják a meglepetéseket, az adventi kalendárium pedig nem más, mint egy hatalmas meglepetéshullám, ami kitart egészen karácsonyig. Azonban, a bolti kalendáriumok mellett érdemes a saját készítésűek felé venni az irányt, mert azok még egy fokkal növelhetik a meglepetésfaktort.

Papírmaséba rejtett kalandok

Az első és talán legötletesebb megoldás, a fenyőfa vagy rénszarvas alakú papírmaséba rejtett, napról napra szóló kaland. Ez lehet a karácsonyi vásár felfedezése, közös süteménysütés, vagy a kedvenc étel elkészítése. Gyakorlatilag bármi, ami a gyerkőc érdeklődési körét lefedi.

A kalendárium elkészítése nagyon egyszerű: csupán papír vagy karton, csomagolóanyag, néhány matrica vagy filc szükséges hozzá. A kartonból a kívánt formát kell megalkotni a matricával és filccel pedig díszíteni. Érdemes az elkészült formákat felfűzni egy fonalra, és megszámozni.

Szövetzsákokban megbúvó finomságok

Hasonlóan a fentiekhez, apró kis zsákokat is készíthetünk, amelyek megszámozva, egy piros masnival megkötve igazán egyedi adventi kalendáriumot adnak. A zsákokban csak a fantáziától függ, hogy mi bújuk meg. Lehet csokoládé, üzenet vagy a kettő keveréke.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)