Jump to content

Arcpakolás ünnepi hozzávalókból

2019. 12. 10. 17:05

Ki mondta, hogy a legkedveltebb karácsonyi fűszerek, csak az ételekbe valók? A lassan közelgő ünnep örömére összegyűjtöttünk 3 csodás bőrkényeztető karácsonyi arcpakolást.

Nem csak a karácsonyi pulcsik, hanem a legjobban várt ünnep kedvelt fűszereinek is eljött az ideje. Ugyanis a szegfűszeg nem csak a narancsban mutat jól, a fahéj pedig nem csak a forralt bornak ad különlegesen finom ízt.

Bizonyos karácsonyi alapanyagok a kozmetikában is megállják helyüket, s mivel épp a karácsonyi készülődés közepénél járunk, biztosan minden háztartásban fellelhetők. Egy hosszú nap után pedig könnyed feltöltődést nyújthatnak.

Narancsos fahéjas arcpakolás

A két legkedveltebb ünnepi illat arcpakolásként is alkalmazható, sőt kifejezetten ajánlott is ezek használata! A narancs ugyanis összehúzza a tág pórusokat, míg a fahéj a bőr oxigén-és vérellátását fokozza. A készítmény alapjául szolgáló banán kiváló antioxidáns, ami megfiatalítja az arcot. Ezen kívül az olívaolaj is fontos, ami tele van a bőr számára fontos vitaminokkal, valamint nyugtató, bőrregeneráló hatású. Lássuk, mire lesz szükséged:

- 5 csepp narancs illóolaj
- 1 kiskanálnyi őrölt fahéj
- 1,5 kanál olívaolaj
- egy kisebb banán

Elkészítése

A mixtúra alapjául szolgáló banánt pépesítsük össze, majd keverjük hozzá az illóolajat, a fahéjat és az olívaoljat is. Jótékony hatásához legalább 20 percig hagyd az arcodon a pakolást, majd bő vízzel öblítsd le.

Szegfűszeges arcradír

A szegfűszeg jellegzetes illatát mindig a narancséhoz társítjuk. A konyhában is kedvelt fűszer azonban remek bőrtisztító hatású, és hámlasztja is azt. A méz univerzális gyógyhatását az arc esetében sem lehet nélkülözni. Itt ugyanis hidratál, fertőtlenít és feltölt, a kávé pedig csökkenti a ráncokat és a más mélyen húzód szarkalábakat is feltölti. Amire szükséged lesz:

- 1 kiskanál szegfűszeg
- 1 evőkanál méz
- 2 kiskanál őrölt kávé

Elkészítése

Az összes alapanyagot keverd össze, és kész is. Ezután kb. 10-15 percig hagyd az arcodon, majd öblítsd le meleg vízzel.

Almás mézes maszk

Az alma tele van tápláló vitaminokkal. Karácsony reggelén ez a legjobb bőrébresztő! Amire szükséged lesz:

- 1 darab nagyobb alma
- 2 evőkanál méz

Elkészítése

Keverd össze az összes alapanyagot egy turmixgépben, és vidd fel az arcodra a kész mixtúrát. 10-15 perc után öblítsd le.

Almás fahéjas arcmaszk

Ez a maszk kiváló a zsíros vagy nagyon érzékeny bőrre. A fahéj és az alma áldásos hatása pedig itt is érzékelhető. Amire szükséged lesz:

- 1 darab alma
- 1 teáskanál méz
- fél teáskanál fahéj
- fél teáskanál zab

Elkészítése

Keverje össze az összes összetevőt, és vidd fel az arcodra. Hagyd rajta 10 percig, majd mosd le.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)