Jump to content

Mire jó a sütőtök?

2020. 07. 27. 19:05

Fontos, hogy minél többet fogyasszunk a sütőtököt, mert serkenti az immunrendszer működését, antioxidáns tulajdonságú, és a látásjavító hatással bír.

A sütőtök magas vitamin és ásványi anyag tartalommal rendelkezik, található benne C-, és E-vitamin, valamint kálium, foszfor, vas és réz. Mindezek mellett jelentős a karotinoid, és rost tartalma is.

Magas C-, és E-vitamin tartalma miatt rákellenes csemegének is szokták nevezni, mivel minkét vitamin antioxidáns hatású, mely megköti a káros szabad gyököket, természetesen fokozva a szervezet megújuló képességét.

A magas nyomelem tartalomnak köszönhetően az immunrendszerre is pozitív hatással van, illetve vértisztító, méregtelenítő hatású. Fokozza az emésztést, és székrekedés elleni s kiváló természetes gyógyszer a benne lévő rostok miatt.

A sütőtök az összes gyümölcsnél és zöldségnél több karotinoidot tartalmaz, ami csökkenti a szembetegségek kialakulásának kockázatát. Rendszeres fogyasztásával nagyban hozzájárulhatsz a szem egészségének növeléséhez, és elkerülheted az olyan látást érintő betegségeket, mint például: szürkehályog, látásélesség vesztés, stb.

Plusz egy jó tulajdonság: a sütőtök kedélyjavító hatású!

 

(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)