Jump to content

Ötven felett is van élet, avagy íme az aranykor csillogása

2020. 10. 20. 12:31

Noha mindenki tart az öregedéstől, és általában csak kevésbé előnyös tulajdonságait szeretik kiemelni, nem szabad megfeledkezni arról, hogy minden életszakasz tartogat gyönyörű pillanatokat. Ahogy az ifjúkornak, úgy a szépkornak is megvan a maga varázsa.

Az idős kort sokan a betegségekkel és a magánnyal teszik egyenlővé, pedig mindez csak az szemlélet kérdésre. Hatvan év felett sem áll meg az élet, ugyanúgy rejt kihívásokat, csak észre kell őket venni!

Hazánkban sajnos még kevésbé támogatottak azok a projektek melyek számos nyugati országban, már alapvető időskori „juttatásnak” számítanak, mint például a szenioroktatás, különböző események és célzottan a szépkorúaknak szánt programok. De, ennek ellenére sem kell a karosszékben ücsörögve tölteni a napokat.

Az időskor lehetőséget nyújt mindarra, amiket valamiért korábban sosem próbáltunk ki, halasztgattunk vagy egyszerűen csak nem voltunk rá megérve. Csak nálunk tűnik az öregkor nyomorúságosnak pedig nem az, egyszerűen élmény és program dússá kell tenni.

Külföldön, főként Amerikában jellemző a nyugdíjasokra, hogy az aranykor hajnalán nyakukba veszik a világot. Persze ez a hazai nyugdíjjal kivitelezhetetlen volna, viszont belföldön is sok érdekesség és szép hely található.



(Forrás: szeniormagazin.co.hu | Kép: pixabay.com)