Jump to content

Öregedésgátló életmód: a medtiáció csodája

2020. 10. 22. 09:30

Sok helyen olvashatunk arról, hogy jót tesz a szervezetnek és főként jót az elmének. De mi az igazság, mennyire számít valójában a meditáció?

Az öregedés egy génjeinkbe kódolt folyamat, illetve a sejtek folyamatos károsodására is visszavezethető. Így maga a folyamat nem állítható le, viszont ha elszakadunk a nyugati orvoslástól, és tudományos véleményektől, és kissé keletebbre fordítjuk a tekintetünket, érdekes dolgot fedezhetünk fel.

A keleti vallásokban, mint például a Buddhizmus, a meditáció az életforma alapját képezi. A nyugati kultúrában a meditációt gyakran a spirituális világnézettel kötik össze, és sokan elzárkóznak, feleslegesnek tekintik. Pedig, az öregedés egyik nagy kiváltója a stressz, illetve a krónikus stressz, ami a felgyorsult életforma rész lett. Viszont, egy olyan kultúrában, ahol a mindennapos monoton rohanás közepette szakítanak időt arra, hogy fél-egy órán keresztül, önmagukban és a világot kizárva meditáljanak, mennyivel kellemesebb élni. Sokan, akik úgy érzik, hogy meditáció nélkül is teljesen ki lehet kapcsolni, azok tévednek, mert a problémák, gondok be-bekúsznak az ember fejébe, miközben pihenget, és próbál másra koncentrálni.

Viszont egy megtanult, irányított koncentrációval, és meditációs készséggel, a világ megszűnik létezni, csak a békesség és nyugalom járja át a testet. És mi a stressz ellensége? Hát a nyugalom. Az öregedés pedig a stresszből táplálkozik. Így ezer szónak is egy a vége, a meditáció gátolja a stresszt, ami így kevésbé öregíti a testet. Tessék meditálni!

 

(Forrás: sikeresceg.co.hu/Fotó: pixabay.com)