Jump to content

Égési sérülést okozhat az okosóra - a Fibit visszafizeti az árát

2022. 03. 04. 12:17

Visszahívja a Fitbit az Ionic nevű okosóráját azután, hogy ezidáig 115 esetben jelentették azt a készülékről, hogy túlmelegszik és égési sérülést okozhat.

A Google tulajdonában lévő Fitbit égésveszély miatt visszahívja Ionic okosóráit – közölte szerdán az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága (CPSC – Consumer Product Safety Commission). A szervezet arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy az okosórákban lévő lítium-ion akkumulátorok túlmelegedhetnek, ami égési sérüléseket okozhat – írja a CNBC hírportál.

Az Ionicot 2017-ben dobta piacra a Fitbit. Ez volt a cég első olyan készüléke, ami képes volt a véroxigénszint monitorozására, illetve aminek legnagyobb erőssége az akkumulátor kapacitása volt.

2017 óta körülbelül 1 millió Ionic karórát adtak el az Egyesült Államokban, valamint közel 700 000 darabot nemzetközi szinten – tájékoztatott az ügynökség.

A Fitbit ezidáig legalább 115 bejelentést kapott az Egyesült Államokban az óra akkumulátorának túlmelegedéséről, ezek közül 78 bejelentés égési sérülésekről számolt be. Nemzetközi szinten a céghez 59 bejelentés érkezett túlmelegedésről, ezek közül 40 égési sérülésről számolt be.

 

A CPSC javaslata szerint a fogyasztóknak azonnal abba kell hagyniuk az Ionic órák használatát, és kapcsolatba kell lépniük a Fitbittel az eszköz visszaküldésének megkezdése érdekében. Az eszköz visszaküldése után a fogyasztók 299 USD – körülbelül 100 ezer forint – összegű visszatérítést kapnak, valamint 40 százalékos kedvezményt kaphatnak bizonyos Fitbit eszközökre.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;biokalauz.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)