Jump to content

Indul a Semmelweis Egyetemen szenior akadémiájának nyolcadik szemesztere

2023. 02. 01. 10:29

Februárban kezdődik a Semmelweis Egyetem (SE) idősebb korosztálynak szóló, ingyenes, online előadássorozatának nyolcadik szemesztere, amelyen regisztrálás után bárki részt vehet.

A szenior akadémia február 6-án induló programsorozatának tizenkét online követhető előadásában szó lesz egyebek mellett a hormonbetegségekről, a jelátviteli folyamatokról a gyulladásos betegségekben, a krónikus fájdalom neuromodulációs kezeléséről, valamint a depresszió tüneteiről és kezeléséről. Emellett az időskori elesések megelőzéséről, a parodontológiáról és a hazai transzplantáció lehetőségeiről is hallhatnak előadást az érdeklődők.

A tavaszi szemeszter nyitóelőadását Falus András, a Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet professor emeritusa tartja február 6-án, A pandémia tanulságokkal és felelősséggel címmel. Ezt követően minden hétfőn újabb témával várják a résztvevőket - áll az egyetem hétfői közleményében.

Az egyetem közleménye szerint a szenior akadémián való részvétel ingyenes, de regisztrálni kell rá a programsorozat honlapján, a semmelweis.hu/szeniorakademia címen. Az egyszeri jelentkezéssel minden előadást megtekinthetnek az érdeklődők az interneten, a Zoom program segítségével.

(Forrás: szeniormagazin.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)