Jump to content

Tojással az egészségért!

2017. 05. 12. 09:00

A tojáshéj magas kalcium tartalmának köszönhetően támogatja a szervezet védekezőképességét és két komoly betegséget is képes enyhíteni.

Mire jó a tojáshéj?

Már a tojás maga is nagyon egészséges, érdemes volna a napi étkezés részévé tenni, akárcsak a héját. A tojáshéj fogyasztása elsőre furcsának tűnhet, pedig csak annyiról van szó, hogy a kidobásra ítélt héjat össze kell törni és vízbe keverve vagy ételhez adagolva bevinni a szervezetbe.

Immunerősítés tojással? Lehetséges!

A tojáshéj feltölti a szervezetet és serkenti az immunrendszer működését. A hatás elérése érdekében öt tojás héját keverjük össze három liter vízzel, ízesítsük egy kis citrommal és fogyasszuk a nap folyamán.

Pajzsmirigy működésére is hatással van...

Nem csak a szervezet természetes védőpajzsát aktiválja, hanem a pajzsmirigy működését is. A kívánt hatást 8 tojás héjából készült főzettel lehet elérni. A tojáshéjakat keverjük össze két darab citrom levével, egy napig hagyjuk állni, majd a lét keverjük össze fél liter tiszta alkohollal és fél kg mézzel.

Mire jó még?

Gyomorhurut és gyomorfekély ellen is hatásos, enyhíti a fájdalmakat. A gyógyitalhoz egy csipet citrommal átitatott tojáshéjra lesz szükség, amit egy deci meleg tejhez kell keverni.

(Forrás: szeniormagazin.hu l Kép: pixabay.com)