Jump to content

6 tipp, és a korpának befellegzett!

2015. 05. 04. 11:10

A korpa amellett, hogy a gyulladt fejbőr miatt gyakran viszket, esztétikai probléma is. Van rá néhány gyógymód, amit bevethetsz, próbáld ki őket!

Először is nézzük az okokat, ami lehet: a hormoningadozás, a stressz, rossz higiéniás viszonyok, egészségtelen táplálkozás, kevés folyadékivás, B-vitamin hiány, gombás fertőzés, túl meleg, vagy túl hideg idő.

De ne csüggedj, meg lehet tőle szabadulni!

Kísérletezz, nem válhat be mindenkinek ugyanaz a recept.

  1. Listerine szájvíz: Régen még korpásodás elleni szer volt, ezért még ma is működhet! Estére kend be a fejbőröd egy Listerine szájvízzel átitatott vattakoronggal, és csak másnap reggel moss hajat! Légy kitartó, 1-2 héten át végezd a kezelést.
  2. Joghurt: Fogj egy csésze zsírszegény, natúr joghurtot, masszírozd a fejbőrbe, hagyd rajta 15 percig, és öblíts. A joghurt felszívja azt a faggyúmennyiséget, ami már túl sok, a benne lévő kalcium pedig táplálja a fejbőrt és a hajat. Utolsó öblítésként használhatsz kakukkfűteát, csalánteát, zsályateát, vagy ecetes-vizes öblítést.
  3. Homeopátia: Ha nem ódzkodsz az alternatív gyógyászati módszerektől, próbáld ki a homeopátiát!
  4. Samponok: Ma már rengeteg sampont lehet kapni korpásodásra. Próbáld ki őket, hátha rátalálsz az igazira! Arra viszont figyelj, hogy a sampon 5 percig maradjon rajta a fejbőrödön!
  5. Szódabikarbóna: Végy egy marék szódabikarbónát, keverd össze vízzel, majd dörzsöld a nedves fejbőrre. Ismételd rendszeresen! Hagyd hatni pár percig, majd öblítsd le!
  6. Almaecet: Miután megmostad a hajad, keverj össze két csésze almaecetet két csésze vízzel, és öblítsd le vele a hajad! A jellegzetes illat száradás után távozik. Visszaáll fejbőröd egészséges PH-ja, és nem viszket tőle többé a fejed!

(Forrás:essentialhealth.com/ Fotó: pixabay.com)

Facebook oldalunkat itt találod!