Jump to content

Elhízhatsz, ha nem eszel reggel!

2015. 05. 07. 14:54

Ne hagyd ki a reggelit! Egy fehérjedús reggeli kellően telít, csökkenti az evésre buzdító agyi jelek számát, és azok közül, akik esznek reggelente, kevesebben lesznek olyanok, akik később jutalomfalatokhoz nyúlnak a nap folyamán.

A Missouri Egyetem kutatói tinédzser lányokat vizsgáltak, átlagos életkoruk 15 év volt. A lányok az első héten nem reggeliztek, a másodikon normál fehérjetartalmú reggelit ettek, s a harmadikon már fehérjében gazdagat. Az egyes hetek végén beszámoltak arról, hogy milyen volt az étvágyuk, s hogy reggeli után mennyire laktak jól.

Ebéd előtt funkcionális mágnesrezonanciás tomográfia (fMRT) vizsgálaton estek túl, mellyel megvizsgálták az evésre motiváló agyrégiójuk működését. Ez a régió a felelős azért, ha az evést vigaszként fogjuk fel.

A lányoknak az fMRT-vel mért agyi aktivitása reggeli után kicsi volt. A legnagyobb változást a fehérjében gazdag reggeli után tapasztalták. Jóllakottabbnak érezték magukat, kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem nassoltak, később éheztek meg újra, és sokkal energikusabbnak érezték magukat.

Te se hagyd ki a reggelit, mert így könnyebben tudod kontrollálni a súlyodat, és nagyobb eséllyel kerülheted el a túlsúlyt!

(Forrás: Obesity magazin / Fotó: pixabay.com)

Facebook oldalunkat itt találod!