Jump to content

A homeopátiáról dióhéjban

2015. 06. 03. 20:00

A homeopátia jó megoldás azoknak, akik nem szeretnék a szervezetüket feleslegesen mérgezni, s akik gyanakvóak a gyógyszerekkel szemben, de mégis szeretnének betegség, és fájdalom nélkül élni.

A homeopátia német eredetű gyógymód, egy empirikus szemléletű orvos-gyógyszerész felfedezésén alapszik. Módszere, hogy azt a szert kell megtalálni, ami a betegséghez hasonló tüneteket okozna túladagolva.

A homeopátia nagy előnye, hogy a benne alkalmazott szereknek nincs mellékhatásuk, így nem terhelőek a szervezet számára, ámde gyógyító hatásuk megmarad.

A homeopátiának nincs általános tablettája egy-egy betegségre,, az orvos egyéni jellemzők alapján ajánl készítményt. Különösen keresettek a különböző fejfájásokra ajánlott speciális homeopátiás szer.

"A gyógyítás legmagasabb ideálja a gyors, enyhe, tartós egészség-helyreállítás, vagy a betegség kiküszöbölése, megszüntetése teljes terjedelmében, mégpedig a legrövidebb, legmegbízhatóbb, következményekkel nem járó módon és áttekinthetõ alapon." (Samuel Hahnemann, a homeopátia szülőatyja)

(Forrás: hu.wikipedia.org/ Fotó:pixabay.com -jotoulemonde)

Facebook oldalunkat itt találod!