Jump to content

Vezesd le a stresszt kertészkedéssel!

2015. 06. 05. 13:03

Az embernek kifejezetten jót tesz egy kis kertészkedés, ha nem épp kisimult a lelki állapota. Így hozd ki belőle a legtöbbet!

1. Legyen a hobbid, élvezd, éld át a pillanatot!

Csak akkor válaszd a kertészkedést az idegállapotod nyugtatására, ha szeretsz a kertben dolgozni. Ha csak kötelezettségnek érzed, akkor ettől még nem fogod jól érezni magad. Tehát az első szabály, hogy boldogan vesd bele magad a teendőkbe. Tervezz megfelelően, légy reális, ne vállald túl magad, mert ez is egy feszültségforrás lehet a számodra.

A természetben eltöltött idő ellazít, javítja a hangulatot, így ha csak rövid időre jutsz ki a kertbe, akkor is élvezheted a szabad levegő áldásos hatásait.

Nézz körül, mit látsz? Jó esetben illatos virágokat, madarakat, ezerféle színt, a nedves földet…nyisd meg az érzékeid, s lásd Te is a csodát! Ne csak a munkára összpontosíts, koncentrálj mindarra, ami körbevesz!

2. Légy kreatív!

Olyan növényeket válassz, amelyek kifejezik stílusodat, ízlésedet, tervezd meg, mi hova kerüljön, vedd körbe magad szép virágládákkal. Készíthetsz madárfürdetőt, madáretetőt is. Ha vágysz egy kis társaságra, ültethetsz olyan növényeket, amiket szeretnek a pillangók, a madarak (pl. madárbirs).

3. Keresd más kertészek társaságát!

Sokan szeretik magányos tevékenységként űzni a kertészkedést, de ha Te nem ezt a csoportot erősíted, fogj össze más lakókkal, ápoljátok közösen a kertetek, cserélhettek virágmagokat, palántákat, oszthattok meg egymással tapasztalatokat. Ha magányos vagy, így új barátságok is kialakulhatnak.

4. Élvezd a munkád eredményét!

A kert mindig hálás, és láthatod a fejlődést, amit Te kezdeményeztél. Élvezd hát a gyümölcsét a kertészkedésnek!

(Forrás: www.psychologytoday.com / Fotó:kerteszkedes_Skitterphoto_pixabay.com)

Facebook oldalunkat itt találod!