Jump to content

Gyógyít-e a krumpli?

2015. 06. 21. 17:06

Azt talán tudod, hogy diétás ételként szokta ajánlani az orvos, de tudod-e, mi mindenre jó még? Eláruljuk!

  • A burgonya nyersen és főve is gyógyhatású. Ez a gumós zöldség dúskál a C-vitaminban.
  • Nyers leve, - savcsökkentő hatásának hála- gyomorfájásra, és gyomorfekélyre ajánlott.
  • Ajánlott reszelt nyers burgonyát tenni a horzsolásokra, sebekre, gyulladt területekre, de kötőhártya-gyulladás esetén is kiváló.
  • A héjában főtt krumpli lúgosít, míg a héj nélküli főtt krumpli savasítja a szervezetet.
  • Emésztőrendszeri betegséged van? A sós vízben főtt krumpli méregtelenítő hatású, kitakarítja az emésztőrendszert, és eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből.

Láthatod, hogy a burgonya igazán sokoldalú vitamin- és ásványianyag-forrás, használd ki gyógyító erejét is!

(Forrás:en.wikipedia.org/wiki/Potato / Fotó: pixabay.com)

Facebook oldalunkat itt találod!