- A burgonya nyersen és főve is gyógyhatású. Ez a gumós zöldség dúskál a C-vitaminban.
- Nyers leve, - savcsökkentő hatásának hála- gyomorfájásra, és gyomorfekélyre ajánlott.
- Ajánlott reszelt nyers burgonyát tenni a horzsolásokra, sebekre, gyulladt területekre, de kötőhártya-gyulladás esetén is kiváló.
- A héjában főtt krumpli lúgosít, míg a héj nélküli főtt krumpli savasítja a szervezetet.
- Emésztőrendszeri betegséged van? A sós vízben főtt krumpli méregtelenítő hatású, kitakarítja az emésztőrendszert, és eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből.
Láthatod, hogy a burgonya igazán sokoldalú vitamin- és ásványianyag-forrás, használd ki gyógyító erejét is!
(Forrás:en.wikipedia.org/wiki/Potato / Fotó: pixabay.com)