Jump to content

Ki volt Edward Bach?

2015. 07. 07. 16:32

Mi késztette a Bach virágterápia kidolgozására?

Dr. Edward Bach 1886 született Angliában és 1936-ig élt. Két hívatás volt fontos számára a lelkészi és az orvosi, az utóbbit választotta, és a gyógyítást tűzte ki életcéljául. 1913-tól sebészként dolgozott egy Londoni Korházban. Hamar új utat keresett egyrészt, mert a sebészetet túl durvának találta, másrészt mert beteg lett. Felépülése után bakteriológiát tanult és az orvostudomány ezen ágában elismert szakember lett.

1917-ben daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Saját kijelentései alapján ekkor már nehézségek közepette, boldogtalanul élt. Az orvosai műtétet javasoltak, amit el is végeztek. A műtét után közölték vele mindössze három hónap van hátra az életéből, deEdward Bach nem adta fel és 19 évvel élte túl a műtétet.Felépülése után élete fő értelmét a „valódi gyógyítás” keresése adta. A továbblépés egyik fontos állomása, a homeopátia megismerése volt. 1922-től a Londoni Homeopata Kórházban gyógyított, egészen 1928-ig amikor úgy döntött visszavonul. Eddigi élete és tapasztalata alapján felismerte, hogy a betegségek hátterében érzelmi, lelki okok állnak. Élete hátralevő részét egy új gyógyító eljárás kidolgozásának szentelte. Az életszerető ember látásmódjának kérdéseire kereste a választ. Az életben megtanulandó leckék felismerésének legegyszerűbb módját kereste, mely hozzásegít minket az egészséges, boldog teremtő élet lehetőségéhez. Klinikai vizsgálatoknak vetette alá új módszerét, az eredmények, a kezelési eljárás hatásosságát igazolták.

Szomorúan tapasztalta, hogy volt kollégái semmibe veszik felfedezéseit. Ennek ellenére egyre többen érdeklődtek új módszere és gondolkodás módja iránt. Ebben az időben fő célja, hogy egyre több emberrel megismertesse nézeteit, az egészségről és a gyógyulás mibenlétéről. Ez a módszer feltalálója Edward Bach után Bach virágterápia néven közismert.Mára már bebizonyosodott, hogy számtalan embernek segítet megszabadulni érzelmi problémáitól és ezzel magától a betegségétől. Ezek az eszenciák elsősorban az egészséges érzelmi állapot helyreállítását segítik elő. A betegséget úgy tekinti dr. Bach mint a lelki egyensúly felborulását, s ennek az egyensúlynak a megteremtése eredményezi a fizikai gyógyulást is. Ha harmóniában vagyunk Önmagunkkal, nincs szükségünk semmilyen kompenzálásra, melynek végeredménye lehet egy fizikai betegség.

Például: Ha az ember boldogtalan, feszült és ezt túl sok evéssel próbálja kompenzálni, illetve ez párosul helytelen táplálkozási szokásokkal, elhízást eredményez. Az elhízás pedig sok egyéb betegséget vonhat maga után. Tehát, ha felismerjük és tudatosodik bennünk, mi a valódi oka a sok evésnek rossz beidegződéseinkről le tudunk szokni. A felismerésekhez segít könnyebben eljutni a megfelelő virágeszencia. Ám néha ehhez más, tapasztalt ember segítségét is igénybe kell vennünk, mert tévedéseinket nehéz felismerni egyedül. Fontos lépés az Önismeret, gondolkodásmódunk érzelmi hozzáállásunk, és ezek által vezérelt cselekedeteink megismerése.

(Forrás:wikipedia.org, Fotó: freedigitalphotos.net,Spring_Blossom_by_Matt_Banks)

Facebook oldalunkat itt találod!