Jump to content

Cicaterápia – válasz a stresszre

2015. 07. 10. 12:15

A stressz olyan ellenség, amit ha huzamosabb ideig eltűrsz a házad táján, megbetegítheti a tested-lelked. Ott ólálkodik a mindennapjaidban, csak nézz rá a pénzügyeidre, a párkapcsolatodra, egészségügyi, családi, munkahelyi problémáidra. Nagy a nyomás, ráadásul sokan félnek a jövőtől is. Vigyázz a folyamatos stresszhatással!

A feszültséget egy ilyen stresszmentesítő szentélyben is levezetheted, de bőven elég, ha otthon van cicád. Los Angelesben történt, hogy a SoulPancake csapata egy parkban kipróbáltatta az utca emberével a cica terápiát. Mielőtt bementek az elzárt, ámde átlátszó helyiségbe, vallottak arról, hogy egy tízes skálán kb. milyen stressz szinttel rendelkeznek, és hogy mi az oka idegességüknek. Majd kaptak egy fülhallgatót, melyen relaxációs zene szólt, és besétáltak a külvilág zajait kizáró üvegkalitkába. Ezt hallgatták: “Üdvözlet ezen az irányított meditáción! Helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed. Ezután végy egy mély lélegzeted, és kilégzés közben érezd, ahogyan ellazul a tested. Hallgasd a boldog kiscica dorombolását. Dorombolás, dorombolás, dorombolás… Most pedig nyisd ki a szemed!”

Ezután pedig elkezdtek játszani a kiscicákkal, akik láthatóan jó hatással bírtak a stressz szintjükre. A cicáknak ereje van, simogasd őket, ha ideges vagy! (Forrás:SoulPancake, fotó:www.peoplepets.com)

Facebook oldalunkat itt találod!