Jump to content

Kézmosás, és a

2015. 08. 05. 18:27

Gyanítom, hogy Kedves Olvasóink eddig nem sokszor olvasták a fentieket egy mondatban... Itt az ideje!

Világunkban a személyes higiénia, és a fertőzött felületekről összeszedet baktériumok, fertőzések már korántsem friss téma. Viszont nemrég hallottam egy merőben új nézőpontot, és módszert az orvoslására!

Mielőtt belekezdenénk, néhány szándékerősítő adat... Tudta Ön, hogy:
· Az emberek 5%-a mos ALAPOSAN kezet a mosdó után!
· 33%-uk egyáltalán nem használ szappant!
· A bankjegyek, és bankkártyák 10-14%-n található emberi ürülék maradvány!
· csupán 39%-unk mos kezet étkezés előtt!
· A férfiak 15%-a, a nők 7%-a egyáltalán nem szokott nap közben kezet mosni!

Ijesztő statisztikák. A kézmosás tehát saját, jól felfogott érdekünk... védjük vele magunkat, családunkat, és környezetünket egyaránt! De hogy is jön ide a Jingle Bells?


Szakértők szerint egy hatásos kézmosás nem kevesebb, mint 20 másodpercig tart!!! Tegyük szívünkre a kezünket, és legyünk önmagunkkal őszinték. Elérjük mi ezt az átlagidőt? Gyakran pillanatok alatt letudjuk az egészet, és már rohanunk is tovább a világba. Viszont ha hozzáadunk egy kis extrát ehhez a tevékenységhez észre se vesszük, és máris tisztábbak és akár boldogabbak, stresszmentesebbek is lehetünk. Dúdoljunk hát!!! Személy szerint engem mindig feldob a Jingle Bells dallama, de ahányan vagyunk, annyi kulcs a boldogsághoz. Dalolászás közben gyorsabban telik az idő, jó hatással van lelkünkre, szellemünkre, és így egészen konkrétan az egészségünkre is! És a végén egy jókedvű, elégedett mosollyal az arcunkon, és nem utolsó sorban tisztábban távozhatunk a mosdóból…


(Forrás:szeniormagazin.hu, Fotó:flickr.com )

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!