Jump to content

Bőrkeményedés és tyúkszem ellen természetesen

2015. 09. 11. 16:00

A kényelmetlen lábbelik, és túlzott igénybevétel miatt óhatatlanul kialakulhat bőrkeményedés vagy tyúkszem. A gyógyszertárakban kapható kenőcsök mellett számos házi fortéllyal és megelőzhető, kezelhető a kellemetlen bőrprobléma.

A bőrkeményedés, és tyúkszem a bőr megvastagodása, és kézen, lábon egyaránt előfordul. A bőr megvastagodása a szervezet védekező mechanizmusa. A bőr egy adott területének állandó dörzsölődése, nyomása eredményezi. A kemény fizikai munkától, de a rossz minőségű, nem megfelelően illeszkedő cipőtől is ugyan úgy kialakulhat.

A tyúkszem és bőrkeményedés kifejlődését a legegyszerűbben kényelmes, megfelelő méretű lábbeli hordásával kerülhető el, illetve az igénybe vett bőrfelület rendszeres hidratálásával, krémezésével.

Viszont ha a probléma már felütötte fejét, a gyógynövényes kötés és lábfürdő jelenthet megoldást, illetve a zsálya, körömvirág, édesgumikéreg az olívaolaj a ricinusolaj és a citromlé is. Ezek összekeverésével készült gyógy főzet is alkalmazható, de külön-külön is remek bőrnyugtató, regeneráló hatással rendelkeznek.

Régebben bevett szokás volt a bőrkeményedést és tyúkszemet borotvapengével kivágni, egy hosszas lábáztatás után. A módszer kevéssé hatékony, így ha a gyógynövényes borogatás nem segít, forduljon szakértőhöz.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: melbournepodiatryclinic.net.au)