Jump to content

Illóolajok a gyógyítás szolgálatában

2015. 09. 12. 12:30

Az illóolajok a keleti kultúra gyöngyszemei. A tradicionális gyógyászat régóta használja őket, a nekik tulajdonított egészségmegőrző, gyógyító hatásuk miatt. Ön tudja, hogy melyik illóolaj mire jó?

Az illóolajok szinte minden keleti típusú boltban megtalálhatók, sőt még a drogériákban is. Használatukhoz nem kell mást, mint egy párologtató és egy kevéske víz. Illatuk pillanatok alatt betölti a szobát, szabadon engedve nyugtató, gyógyító hatásukat.

Lássuk hát a felhozatalt:

A Neroli (Narancsvirág) illóolaj tökéletes gyógyír a szorongásra és egyéb lelki jellegű problémára. Nincs olyan ember, akit ne fogna el az izgalommal társuló szorongató érzés egy-egy nehezebb nap, vagy egy munkahelyi megmérettetés esetén. Ezen kívül segítséget nyújt a pánikrohamok, a hisztéria vagy a sokk enyhítésében is. Nem csak lelki problémákra ajánlott, de a bőrünket is ápolhatjuk vele. Elősegíti az új bőrsejtek regenerálódását és megfiatalítja a száraz, érzékeny bőrt. Továbbá, görcsoldó hatása révén enyhíti a belek izmainak merevségét, nyugtató tulajdonsága pedig lecsillapítja a hasmenés és a vele járó szorongást.

A neroliolajat bazsalikommal vegyítve ajánlott használni, ugyanis a bazsalikom szintén nyugtató hatással van az emberi szervezetre.

Ha éjszakánként álmatlanul forgolódik és már mindent kipróbált, ami eddig haszontalannak bizonyult, próbálja ki az Izsópolajos esti fürdőzést. A stressz, izgatottság és front miatti alvásproblémákra is megoldást jelent. Ezen felül az izsópolaj gyógyító hatással bír a horzsolások, apróbb sérülések esetén. Kiváló hangulatjavító, segít az ideggyengeség leküzdésében. Nyugtató hatása fokozza az inspirációt és koncentrációt. Növeli a kreativitást és csökkenti a szélsőséges viselkedések tüneteit.

Félelem ellen kiváló választás a szantálfaolaj. Az illata nyugtató hatású, segít legyőzni a zavart, félelmet és a feszültséggel együtt járó szorongást.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: squarespace.com)