Jump to content

A citromos víz áldásos hatásai

2015. 10. 06. 16:00

A citromos víz jótékony hatásáról keveset lehet olvasni, annak ellenére, hogy az egyik legkiválóbb természetes gyógymód szorongásra, gyomor- és emésztési panaszokra.

Átlagosan napi két liter víz fogyasztása ajánlott, de egy még pontosabb számítás szerint 10 kilogrammonként 5 dl vizet kellene innunk. A szekértők szerint, ha szomjasnak érezzük magunkat, az nem jó jel, mert a szervezet kezd kiszáradni. A különféle cukrozott üdítő itatok fogyasztása nem egyenértékű a vízzel. A víznek ugyan nincs különösebb íze, és sokan nem is kedvelik pont emiatt annyira, de egy kis citrommal ízesítve máris feldobhatjuk.

A citromos víznek több jótékony hatása van a szervezetre. A benne lévő C-vitamin és az antioxidáns, a megfelelő folyadék bevitel mellett, jótékony hatású. Illetve a szájban lévő kellemetlen leheletet okozó baktériumokat is semlegesíti. Több, mint fél tucat előnye van annak, ha pár karika citrommal megszórja italán. Először is segíti az emésztést, és eltávolítja az emésztőrendszerből a mérgező anyagokat. Emellett megoldást nyújt az evés utáni puffadásokra, hányingerre, és gyomorégésre. A magas C-vitamin tartalomnak köszönhetően az immunrendszerre is jó hatással van, plusz a bőrt is tisztává, üdévé teszi.

Stresszel, szorongással teli időszakban még inkább ajánlott a citromos víz fogyasztása, mert a citrom pozitív hatással van az idegrendszerre. A magas aszkorbinsav tartalmának köszönhetően a sebgyógyítást is elősegíti.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: foodmatters.tv)