Jump to content

Antibakteriális és korpaölő hajpakolás

2015. 10. 08. 16:00

Gyakori probléma a korpásodás, a fejbőr irritációja és a hajhagymák, gyengülése, ám az alábbi módszerrel gyorsan és hatékonyan leszámolhat velük. Viszlát korpa, üdv fényes haj!

A korpa kialakulásáért a hámsejtelhalási folyamat felgyorsulása okolható. Természetes folyamat, hogy a fejbőr legfelső rétegének hámsejtjei elhalnak, hogy a folyamatosan termelődő újaknak átadják a helyüket. Az viszont már természetellenes, amikor ez a folyamat annyira felgyorsul, hogy a fejbőr pikkelyszerűen elkezd hámlani. Utóbbit nevezik korpásodásnak.

Kiváltó okai között a rendszertelen, nem megfelelő táplálkozás vagy a stresszes életmód áll. Mindkettőre kiváló megoldást nyújt a házilag elkészíthető tormás-citromos pakolás, mely amellett, hogy regenerálja és táplálja a fejbőrt, ezáltal erősítve a hajszálakat, antibakteriális és korpaölő tulajdonsággal is rendelkezik. A torma serkenti a hajhagymák működését, fokozza a fejbőr vérkeringését, ezen kívül kitűnő a gombák és fertőzések ellen.

Tormás-citromos pakolás
Hozzávalók:

  • Egy szál torma
  • 1-2 közepes citrom leve

Elkészítése:

A pakoláshoz reszeljünk le egy nagyobb szál tormát, adjuk hozzá a citromok levét, keverjük alaposan össze, majd dörzsöljük a hajunkba, (A pakolás samponos oldathoz (sampon+ víz) is adható) majd 25 perc után bő vízzel mossuk le. A tormadarabkák a haj megszáradása után könnyedén kifésülhetőek.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: womenshealthvn.com)