Jump to content

Derékfájás ellen, fájdalomcsillapító gyakorlatokkal

2015. 10. 09. 16:00

A mozgásszervi panaszok nem csak az idősebb korosztály napjait keserítik meg, hanem az ülőmunkát végzőkét is. Legyen szó bármelyikről az alábbi fájdalomcsillapító gyakorlatokkal megszabadulhatsz a kínzó derékfájástól!

A derékfájást a hosszas, kényelmetlen ülőpozíciózó, vagy egy rossz mozdulat is okozhatja. Esetében nem igaz az „ami könnyen jött, könnyen megy” mondás, mert elmulasztása napokba, hetekbe telhet. Ám egy egyszerű gyakorlattal felgyorsíthatod a folyamatot.

Feküdj hanyatt lábnyújtásra a faltól, majd nyomd a talpad a falhoz. Emeld meg lassan a medencédet, s miközben a hasad behúzod, a fenékizmaidat erősen feszítsd meg.

Ugyancsak hanyattfekvésből a talpad nyomd újra a falhoz. Húzd fel a jobb, majd a bal térdedet úgy, hogy közben a derekad a földhöz nyomod (közben húzd be a hasad).

Mindkét talpad támaszd a falnak, a fejed és a vállad közben emeld meg úgy, hogy a tenyereddel a fal irányába nyújtózol. Mielőtt vízszintes helyzetbe ereszkednél, tartsd meg a fejed, a törzsed és a kifeszített tenyerű kezed néhány másodpercig a levegőben.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: hchiro.com Forrás: szeniormagazin.hu/otvenentul.hu)