Jump to content

Fájdalom nélkül szebb az élet

2015. 10. 10. 16:00

Ahány ház, annyi szokás létezik a leggyakoribb fájdalmak házilagos kezelésére. A praktikák számát növelve, mi is csokorba szedtük mi a legjobb gyógyír gyomor-, ízületi-, és fejfájásra.

A gyomorfájás elég gyakori főleg a fűszeres, zsíros ételek fogyasztása után, a gyomor túlterhelése mellett pedig a savtúltengés, azaz a gyomorégés szokott még problémát okozni. Az emésztőrendszert érintő fájdalmak ellen univerzális megoldást jelent a gyömbér. A gyógynövény –amelyet előszeretettel alkalmazunk fűszerként is - elősegíti az emésztést, csökkenti a nyálkahártyák irritációját, és szabályozza a bélfal simaizmainak tónusát. Ezen felül a gyömbér fogyasztására több epe termelődik a májban, ami felgyorsítja a zsírok lebontását. Így egy nehezebb étkezés után kifejezetten ajánlott a fogyasztása, sőt még émelygést is elmulasztja. Gyomorégésre egy kanál vízben oldott szódabikarbóna a leghatékonyabb.

Az ízületi fájdalmak ellen a meleg borogatás vagy az orbáncfű leveléből készült főzet hatásos. Igazán hatékony tud lenni még a méhviasz is, ami ellazítja az izmokat.

A fejfájás már összetettebb dolog. Sok minden állhat a hátterében a vitaminhiánytól kezdve a kevés folyadékfogyasztáson át, a stresszes életmódig. A legjobb házi praktika a rendszeres fejfájásra a B12-vitamin és magnézium rendszeres fogyasztása, és gyorssegélyként remekül alkalmazható egy csésze kávé is, ami a benne lévő koffein miatt görcsoldó hatású.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: spine-health.com)