Jump to content

Vadgesztenye tinktúra, a mindenes gyógyszer

2015. 11. 29. 12:30

A vadgesztenye termése jótékony hatással van a szervezet minden pontjára. Eszkulin tartalma miatt, nyáron fényvédőként, alkoholos kivonata télen pedig az ízületi bántalmak gyógyítójaként ismert. Egyébként megszünteti a krónikus hasmenést, és szélgörcsöket, teája a vénákat erősíti.

A fentieken túl keringési panaszokra kifejezetten ajánlják a vadgesztenyeteát, mely természetes módon igyekszik helyreállítani azt. A vadgesztenye három fajta vitamint: B-,C-,K-vitaminokat tartalmaz, melyek az idegrendszer megfelelő működéséért, az immunrendszer vitalitásáért és a sejtfejlődésért/épülésért, valamint az idegsejtek egészségének megőrzésért felelősek.

Vadgesztenyéből készítenek ülőfürdőt, és tinktúrát is. Most ez utóbbi készítésével ismerkedhetnek meg!

Hozzávalók:

20 gramm őrölt gesztenye,

100 ml 70 fokos alkohol.

Elkészítés:

Tegyük edénybe a gesztenyét, adjuk hozzá az alkoholt és tíz napig hagyjuk állni. Minden nap 3-4 alkalommal rázzuk össze alaposan. Ezután szűrjük le, tegyük a hűtőbe, és hagyjuk újabb hat napig állni. Ismét szűrjük le, és töltsük barna üvegekbe.

Alkalmazása: minden étkezés előtt tíz cseppet oldjunk fel egy kevés vízben. Naponta 2-3 alkalommal fogyasszuk. A kezelés 2-3 hétig tartson, majd tartsunk egy hét napos szünetet.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: pitchfork.com)