Jump to content

A benőtt köröm okai, és kezelése

2015. 12. 02. 16:00

A fájdalmas, sokszor műtéti beavatkozást igénylő körömbenövést a helytelen körömvágás és a szűk cipők viselése okozza. Így megelőzése egyszerű volna, mégis egyre többen fordulnak ezzel orvoshoz.

A köröm növekedése során a széle benő a körömszél mellett található bőrbe és kötőszövetbe. Az elváltozás hajlamosíthat fájdalmas gyulladás kialakulására és gennyes fertőzések létrejöttére. Ez elsősorban cukorbetegekben gyakori. Járás során az érintett lábujjakban heves fájdalom jelentkezhet, melyet a zárt lábbelik használata fokoz.

A benőtt körmöt pedikűrös vagy manikűrös szakember felszabadítja. A körömszéleket le kell vágni. Fertőzés jelentkezésekor a kialakult sebet fertőtleníteni kell. A helyes pedikűrözés vagy a körömszélek sebészi eltávolítása megszünteti a panaszokat.

Javasolt a tág orrú lábbelik viselete, melyek nem nyomják a lábat és a lábujjak szabadon mozoghatnak bennük. A láb tartási rendellenességeinek kezelésére betét viselése lehet szükséges. Törekedni kell a helyes körömvágás elsajátítására. Amennyiben nem tudja megfelelően ápolni a körmét, forduljon pedikűröshöz.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: oregonnaturalmedicine.com Forrás: szeniormagazin.hu/pharmasoft.hu)