Jump to content

A keringésjavító szénsavfürdő

2015. 12. 03. 12:30

A szénsavfürdő jótékony hatásainak hála, a szervezet szinte megfiatalodik. Számos betegség, és a csontritkulás is megelőzhető, kezelhető vele. A fővárosban két gyógyfürdőben is megmártózhatunk a kellemes, bugyborékos vízben.

Természetes szénsavas forrásból ugyan kevés található hazánk területén (pl.: Balatonfüred), de szerencsére mesterségesen is előállíthatók és azonos hatást kiváltó vízek. Az előállítás speciális gépekkel történik, így csak bizonyos gyógyfürdőkben érhető el. A fővárosban a Gellért Gyógyfürdőben, és a Széchenyi Gyógyfürdőben merülhetünk el a bugyborékos gyógyvízben.

A szénsavfürdő során a szervezet minden egyes pontja rehabilitálódik. Legfontosabb talán mindközül a szív-és érrendszerre kifejtett hatása, ugyanis a kezelés hatására kitágulnak az erek és koszorúerek, így nyugodtabbá válik a szívműködés és a vérnyomás is csökken. Keringésjavító hatása miatt a cukorbetegségben szenvedők számára is ajánlják a szakemberek. A csontritkulás és mozgásszervi betegségek kezelésében is kulcsszerepet játszik, szintén keringésjavító tulajdonsága miatt.

Mindezek mellett a vegetatív idegrendszert nyugtatja, így egy stresszes időszak után valódi relaxációs kúraként alkalmazható a szénsavfürdő. Kimerültség és nyugtalanság esetén is pozitív változásokat indikál, természetes nyugtató hatása miatt.

A szénsavfürdős kezelés mindkét fővárosi gyógyfürdőben hatszáz forint, az Országos Egészségügyi Pénztár támogatásával.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: alpentherme.com)