A koleszterinszint csökkentő ételek vizsgálata hosszú évek óta zajlik és számos kutatás reménykeltő eredményekkel szolgált. A legutóbbi kanadai kutatás 345 olyan személyt vizsgál, akiknek magas a koleszterinszintje. A résztvevőket hat hónapra, véletlenszerűen, étrendjük szerint három csoportra osztották. A kutatás során egy 6 hónapos időszak alatt az egyes diéták vérzsírra tett hatását hasonlították össze – számolt be róla a hazipatika.com.
A vizsgálat eredményeként kiderült, hogy a változatos étrend hatással van a koleszterinszintre, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egészséges, alacsony zsírtartalmú étrendre, amely magában foglalja a megfelelően viszkózus rostokat, növényi szterineket, szójafehérjét és olajos magvakat, már lehetséges a koleszterinszint csökkentése rutinszerű klinikai gyakorlat során. További igazoló vizsgálatok szükségesek, hogy ez a megközelítés valóban kapcsolatban van-e a szívkoszorúér-betegség kialakulásának alacsonyabb mértékével.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: nhs.uk Forrás: szerinormagazin.hu/ hazipatika.com