Jump to content

Csontritkulás ellen egy tradicionális fűszerrel

2016. 04. 13. 16:16

A gyógynövények és fűszerek széles választéka áll rendelkezésre az alternatív orvoslás számára, ám a modern ember nem igazán használja ki a természet nyújtotta orvosságokat. Pedig sokszor ezek hozzák el az enyhülést hozó gyógyírt.

 

A csontritkulás orvosi nevén az osteoporosis tulajdonképpen a csont anyagcseréjének betegsége, aminek következtében csökken a csont tömege, de ezzel párhuzamosan a csont szerkezetében is átalakulás megy végbe, a csontgerendák elvékonyodnak, ami miatt a csont törékennyé válik – olvasható a webbeteg.hu online orvosi portálon.

A csontritkulás kezelése általában hormontartalmú gyógyszerrel történt, de számos előnytelen tulajdonsága miatt, már egyéb gyógyszerek és fizikoterápiás kezelés vette át a helyét. A gyógyszermentes gyógyuláshoz nagyban hozzájárulnak a természet adta gyógy vagy fűszernövények is.

Kevesen tudják, de a babérlevél kiváló gyógyszere a csontritkulásnak és az ízületi fájdalmaknak. A belőle készült főzetet kúraszerűen lehet alkalmazni, hetente kétszer. A gyógyital elkészítéséhez tíz íz babérlevelet tegyünk egy fél liter forró vízbe, fedjük le, és negyed órán át hagyjuk állni. Szűrjük le, és máris fogyasztható.

A babérlevél a csontritkulás és az ízületi fájdalmak mellett enyhíti a fogíny gyulladást és a rekedtséget is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: bemer-med.hu)