Jump to content

Gyógynövényes immunerősítés, influenzajárvány idején

2016. 06. 11. 17:00

Legyen szó télről vagy nyárról a kórokozók terjedésének semmi sem szab gátat, kivéve az erős immunrendszer. Vértezze fel finom, és könnyen beszerezhető gyógynövényekkel, hogy a baciknak esélyük se legyen megbetegítenie szervezetét!

A legtöbb gyógynövényben számos hasznos vitamin és ásványi anyag található, ám az alábbiak immunerősítés szempontjából a leghatékonyabbak.

Kasvirágfű

Nem csak remek gyógyszere a légúti fertőzéseknek és gyulladásos bőrbetegségek, hanem a szervezet védekezőképességét is támogatja.

Citrom

Noha nem nevezhető klasszikus értelemben gyógynövénynek, az előbbihez hasonlóan nagyon hasznos. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti az immunrendszer működését, és a szobában párologtatva elpusztítja a fertőzést okozó vírusokat, baktériumokat.

Teafa

A teafa olaj az egyik legerősebb antibakteriális hatással rendelkező gyógynövény, ami külső és belső használatra is egyaránt bevehető. A szervezetben elpusztítja a vírusokat, baktériumokat, míg a háztartásban a penészt és a gombát tünteti el.

Eukaliptusz

Az aduász, ami pillanatok alatt a legmakacsabb köhögéssel is leszámol. Ezen kívül fertőtlenít, hűsít, és könnyíti a légzést.

 

(Kép:healthfoodheaven.com)