Jump to content

A gyógynövény sem gyógyít mindig, sőt van amikor mérgező!

2016. 06. 18. 09:22

Fűben, fában orvosság van, legalábbis bizonyos határokig, mert bizonyos főzetek, teák és készítmények olykor többet árthatnak, mint használnak.

A fitoterápia, ismertebb nevén gyógynövény terápia az alternatív orvoslás fontos alapköve, amelyek sok esetben valóban nagyon hatékonyan tudnak működni, de az éremnek két oldala van.

A gyógynövények javarészt tényleg hasznunkra válnak, de sokan az alulinformáltság miatt mindenféle készítményt összevásárolnak, és öngyógyításba kezdenek, ami a lehető legrosszabb ötlet.

A veszélyt nem is önmagukban a gyógynövények, hanem azok rendszertelen vagy a szintetikus gyógyszerekkel együtt történő szedése okozza. Ugyanis a bizonyos gyógynövények (pl. a teák forrázata, főzete is), illetve a gyógynövény-kivonat megváltoztat(hat)ja a szervezet anyagcseréjét, illetve befolyásolhatja a medicinák felszívódását a tápcsatornában.

Ez komoly problémákhoz és szövődményekhez vezethet, így mielőtt gyógynövényes étrend kiegészítő kúrába kezdene, egyeztessen háziorvosával, az esetleges komplikációk elkerülése érdekében.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
(Kép: remediesforme.com)