Jump to content

A szüntelen köhögés természetes doktora

2016. 09. 04. 16:01

Az állandó, visszatérő köhögés megkeseríti az ember mindennapjait. A probléma enyhítésére van megoldás! 

Az állandó, visszatérő köhögés megkeseríti az ember mindennapjait. A probléma enyhítésére számos gyógy főzet létezik, melyek megnyugtatják az irritált nyálkahártyát és felszabadítják a légutakat. Ha nem szeretne még több gyógyszert, próbálja ki inkább ezt!

A köhögésnek több fajtája van: görcsös, és a váladék okozta. Megfázás, vírusfertőzés, nyálka és váladéklecsorgás egyaránt állhat a hátterében, ahogy a hörgők nem megfelelő működése is.

Kezelése történhet hagyományos gyógyszeres úton, vagy a természet adott növények felhasználása által. Utóbbi hatékonyságát az orvostudomány vonakodva vagy egyáltalán nem ismeri el, mégis emberek milliói esküsznek a bevált praktikákra, melyek közül néhány most bemutatásra kerül.

Idült köhögés esetén az eukaliptusz tea ajánlott, ami a tüdőben és az arcüregben lévő gyulladás és „eldugulás” feloldására kiváló. A főzet elkészítéséhez tegyen egy kávéskanálnyi eukaliptusz olajat egy tál forró vízbe, majd hajoljon fölé. Az egész olyan, mint a kamillás gőzölés, csak itt eukaliptusszal történik. Ha nincs a spájzban a koalák kedvenc eledele, akkor a vöröshagyma is megteszi. Hatásosnak bizonyul szintén, ha meggőzölünk néhány apróra vágott nyers hagymát, és vászonba csavarva a mellkasra vagy hátra helyezzük.

Görcsös köhögésre a kakukkfű hozhat enyhülést. Hatását fokozza néhány csepp lobéliatinktúra, ami ismert görcsoldóként számon tartott.

A torok irritációja ellen a síkos szil kérgéből készült tabletta és egy kanál méz a gyógyszer, ami pillanatok alatt megnyugtatja azt.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: newhealthguide.org