Jump to content

Gyógytorna a medencében

2016. 09. 17. 09:05

Az egyik lehető legjobb dolog, amit az ízületek az izomfejlesztés és a mozgáskoordináció javításáért tehetünk, főként az időskor derekán. A nehezen mozgó, túlsúlyos emberek is bátran kipróbálhatják, mert a vízi torna visszaadja a mozgás könnyedségét, a sport élményét, fájdalom és erőlködés nélkül.

Az időskor kapujában sokan letesznek a mozgásról és a hosszabb sétákról is. Az ok legtöbbször az ízületi fájdalom, vagy a mozgási nehézségek. Szerencsére van megoldás mindenki számára, aki ténylegesen szeretné átmozgatni izomzatát, és egy kicsit sportolni, ezzel pedig megnövelni egészséges élettartamát.

A medencében végzett gyógytorna egyesíti magában mindazt, ami az izmok feszességéhez és az ízületek gyógyulásához szükséges. A víz hidrosztatikai nyomásának köszönhetően a szárazföldön fájdalmas mozdulatok egy szempillantásra fájdalommentessé, sőt kifejezetten jólesővé válnak.

A vízben könnyebbé válik a mozgás, és természeténél fogva segíti a végtagok mozdulatait és az egyensúly megtartását. A gyógytorna vagy vízi torna segíti az izomnövekedést, és azok erősítését, növeli a mozgáskoordinációt és az egyensúlyérzetet, serkenti a vérkeringést, ezáltal pedig a gyógyulási folyamatokat.

A medencében végzett átmozgató sport az ízületi bántalmakra és a műtéti utókezelésre is remek gyógymód, mert tehermentesíti a testet és a gerincet, mégis teljes mértékben megdolgoztatja azt, fájdalommentesen.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: turner.com