Jump to content

Puffadásmentesítés természetesen

2016. 09. 23. 16:05

Kivel ne esett volna meg, hogy rátört a munkahelyén a kellemetlen puffadás, vagy nyomasztó teltségérzet. Szerencsére van rá természetes gyógymód, amivel elkerülhetőek a puffasztó pillanatok.

A puffadás alapvetően nem rendellenesség, hanem az emésztési folyamat része, azonban néha tud kellemetlen pillanatokat okozni. Megelőzni nem lehet, viszont kontrollálni igen.

Együnk lassabban és rágjuk meg alaposan az ételt

Hol vannak már azok az idők, amikor körülültük az asztalt és lassan, kiélvezve az étel ízét befaltuk az ebédet? Rég elmúltak. A felgyorsult élet során mégsem szabad az evésen időt spórolni. A puffadás elkerülése végett vegyünk vissza a rágási tempóból és kerültjük a szénsavas italokat.

Étrend

Bizonyos ételek, például a hüvelyesek gyakran okoznak puffadást, mert a szervezetünk nehezebben és lassabban bontja le őket. Ki kell tapasztalni melyek azok az ételek, amik kiválták a puffadást és törekedni kell azok ignorálására.

Mozgás

A sport az egészség mozgatórugója. Mindenen segít, így az emésztéssel járó panaszokon is. A mozgás serkenti az anyagcserét és szabályozza az emésztést is.

Gyógyteák

A puffadás ellen léteznek természetes gyógymódok. Ha beüt a krach az ánizs, kapor, édeskömény, kömény, cickafark, koriander és tárnics tea segít.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!
Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com