Jump to content

Minden nap egy avokádó, az egészég maga

2016. 10. 28. 09:33

Azt már tudjuk mi történik, ha minden nap egy almát fogyaszt el az ember, az avokádó áldásos hatásait azonban kevesebben ismerik.

Az avokádó nagyon tápláló, gazdag forrása a vitaminoknak és fehérjéknek, plusz többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Ezen kívül magas antioxidáns és karotinoid tartalma van, ami az oxidációs stressz elsődleges meggátlója.

B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését, illetve az idegrendszer és az izmok valamit a szív normális működését. Ennek köszönhetően csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, és az LDL azaz rossz koleszterin szintjét is, míg a jó koleszterint növeli.

Az avokádó érett termésekből A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmazó, jól eltartható olajat préselnek, amit a kozmetikai iparban és étkezési célokra is használnak. Magas olajtartalmánál fogva kiválóan alkalmas a kiszáradt bőr ápolására. Általában érzékeny bőrre alkalmazzák. Segíti az ekcéma megelőző és tüneti kezelését. Jótékonyan hat az ízületi fájdalmakra is.

A bőrre gyakorolt jótékony hatása mellett a szemek egészségét is segíti, a kartonoid tartalmának hála.

Régóta ismert afrodiziákum, ami valószínűleg nem annyira hatóanyagainak, mint amennyire a gyümölcs sajátos külsejének köszönhető.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: authoritynutrition.com)