Jump to content

Káposztaborogatás, az univerzális gyógymód

2016. 11. 05. 09:05

Legyen szó égési sérülésekről, ficamról, reumatikus fájdalomról a káposztalevél természetes segítséget nyújt, mindegyik leküzdésére, enyhítésére.

A káposztalevél az alternatív gyógyászat közkedvet alapanyaga. Gyógyító mivolta miatt évtizedek óta használják a legkülönfélébb problémák esetén. Most gyógyászatbeli felhasználásának három leggyakoribb formáját mutatjuk be:

Rándulások és ficamok ellen.

A káposztalevelét előszeretettel alkalmazzák a fentiek kezelésére, mivel állítólag képes helyreállítani az ínszalagok egészségét, csökkentve a gyulladást, és a felgyülemlett folyadék mennyiségét. Alkalmazása 4-6 napon át ajánlott, amikor is az érintett területet be kell borítani káposztalevéllel.

Égési sérülésre.

Gyulladáscsökkentő, antibakteriális és sebképződést elősegítő tulajdonsága miatt égési sérülésekkor is szokás alkalmazni. Kisebb és közepes égési sérülések esetén, 2-3 óránként mossuk le, és borogassuk a sebet a káposzta leveléből kipréselt lével. Fél órán keresztül alkalmazzuk ezt a kezelést, minden alkalommal.

Borogatás reumatikus fájdalmakra.

A káposztalevél összeturmixolva a reumatikus fájdalmakat is képes enyhíteni. Alkalmazása reggel és este történjék, legalább két óra hosszán át.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: deliciousliving.com)