A gyógynövényekkel készült csokoládé, jelenleg a világon egyedülálló jelenségnek számít, ugyanis gyógyszerszámba megy. A hasi görcsök és fájdalmak megszüntetésére alkalmas édességet a híres cukrász, Marc Widme készíti az észak-svájci Luzernben.
A finomság hatvan százaléka kakaó, tizenhét százaléka pedig fájdalomcsillapító gyógynövény. A csokoládé ötlete egy délutáni teázás során pattant ki a cukrász fejéből, aki aztán három éven át kísérletezett azon, hogyan tudná a gyógynövények hatóanyagát az édességbe is átültetni. A tökéletes recept összeállításához gyógynövényszakértőket is megkérdezett, ám végül összeállt.
A gyógyhatású édességet férfiak is fogyaszthatják, egyetlen hátránya csupán, hogy nagyon drága. A csoki készítéssel otthon is lehet próbálkozni, de inkább maradjunk meg a hagyományos változatnál, amit 150 Ft-ból is kihozhatunk.
S miért egészséges a csokoládé? Mert bizonyos mennyiségben még egészséges is, így ne érezd magad bűnösnek, ha pár kockát befalsz! Jobb, ha tudod, hogy a csokoládé a szervezet és a bőr számára igazi csodaszer. Egyrészről beindítja a boldogsághormon termelődését, másrészről antioxidáns tulajdonságú és tömérdek növényi flavonoidokat tartalmaz. Utóbbi kettő az öregedési folyamatok lassításáért és a bőr feszességéért felel. Érdemes 70% -nál magasabb kakaótartalmú csokoládét választani, mert az kakaóvajon kívül csak nádcukrot tartalmaz, ami pedig egyik fő forrása az értékes antioxidánsoknak.