Jump to content

Citromlé és szódabikarbóna, az orvosi rendelőtől távol tart!

2016. 12. 10. 09:05

A népi gyógyászat univerzális orvossága a hosszú életet garantálja. A fejtetőtől a kislábujjig minden szervet és sejtet támogat és gyógyít, mellékhatás nélkül!

A citromlé és a szódabikarbónából készíthető egyveleg kedvezően hat a szervezetre. Az ok a magas vitamin és ásványi anyag tartalomban és antibakteriális tulajdonságban keresendő.

A citromlé magas C-vitamin tartalma serkenti az immunrendszer működését, és véd a kórokozókkal, a bélférgekkel, élősködőkkel és a gombákkal szemben. Mindemellett stressz ellen is kitűnő és szabályozza a vérnyomást. Kiváló lúgosító és megszüntethető vele a reflux, a székrekedés, a felpuffadás, és az émelygés. Hiányában vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása léphet fel. Nem megfelelő mennyiségű bevitele a bőrre is kihat, töredezett és száraz lesz. A C-vitamin szükséges a kollagén termeléshez, ami az inak, a kötő- és bőrszövetek feszességéért felelős.

A C-vitamin megtalálható citrusfélék gyümölcseiben, valamint bogyós növényekben, zöldség és főzelékfélékben is.

Szódabikarbónával összekeverve a hatás megkétszereződik, és állítólag a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkentheti, a szervezetlúgosító hatása miatt.

Az ital elkészítése: 2 dl citromléhez (lehetőleg frissen facsart), adjunk egy teáskanál szódabikarbónát. Igény esetén egy korty vízzel hígíthatjuk.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: riznicaznanja.com)