Jump to content

Orrdugulás ellen hatékonyan

2016. 12. 23. 20:09

Orrcsepp és gyógyszer nélkül is könnyedén megszüntetheti az orrfolyást, csupán egyetlen mozdulattal.

A téli időszak beköszöntével a megfázás és influenza ismét gyakori vendég a rendelőkben is. Rossz közérzet, gyengeség érzet, torokfájás és persze az eldugult orr. Utóbbi elmaradhatatlan szereplője a téli megfázásos, influenzás időszaknak.

Szerencsére könnyen és egyszerűen megszabadulhatunk a kínzó orrfájástól, és a gyógyulás útjára léphetünk, mindösszesen az alábbi két technika közül kell valamelyiket alkalmaznunk:

Az első praktika során a nyelvünkkel nyomjuk meg a szájpadlásunkat, amennyire csak tudjuk, majd nyomjuk meg két ujjunkkal a szemöldökök közötti területet. A nyelv- és az ujjnyomkodást 20 másodpercig ismételgessük. Ennek hatására az arc- és orrüregben lévő váladék elkezd felszívódni.

A másik módszer szintén nagyon hatékony. Hajtsuk hátra a fejünket, majd fogjuk be az orrunkat, majd tartsuk vissza a levegőt, amíg csak bírjuk. Majd vegyünk egy mély lélegzetet. Ez azét hatékony módszer, mert a lélegzet visszatartás miatt az agy azt érzékeli, hogy a szervezet oxigénellátása veszélybe kerül, így a pánik reakció miatt oxigénbőség szabadul fel, melyek révén beindul az arc- és orrüregek tisztulási folyamata.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu/ filantropikum.com | Kép: kinja-img.com)