Jump to content

A vesegyulladás miértje, és hatékony otthoni kezelése

2017. 01. 07. 17:05

A vesegyulladás az egyik legkellemetlenebb és fájdalmasabb betegség, amit az ember élete során tapasztalhat. A kór szerencsére házilag is orvosolható, egy nagyszerű gyógynövénytinktúrával.

A vesegyulladás során a vese működészavara hirtelen lép fel, jellemző tünetei a vérvizelés, enyhe fokú fehérjevizelés és a magas vérnyomás, amit esetleg fejfájás, deréktáji fájdalom és gyengeségérzet kísérhet.

A betegség oka többnyire a veseszövet szembeni autoimmmun reakció. Autoimmun betegségeket is kísérhet. Ritkábban a bakteriális fertőzés (pl. skarlátos torokgyulladás) vagy vírusos fertőzés (mumpsz) utáni védekező reakció okozza. Sokszor a kiváltó ok egyáltalán nem ismert. A bakteriális fertőzéseket megfelelő ideig antibiotikummal kezelik. Az autoimmun reakciót szteroiddal és az immunreakciót gyengítő szerekkel gátolhatják. A magas vérnyomást vérnyomáscsökkentővel, a fájdalmat fájdalomcsillapítóval csökkenthetik.

Viszont az enyhébb lefolyású gyulladást gyógynövénykeverékkel is lehet kezelni. Sőt ha nem akar egy marok gyógyszert szedni kipróbálhatja az alternatív gyógymódokat, például az alábbit:

 - 20 gr apróbojtorján
-  20 gr körömvirág
-  20 gr édeskömény összetörve
- 20 gr mezei zsurló

Elkészítése:

A fentieket egy tálban alaposan összekeverjük, és egy dobozban tároljuk. A keverékből főzetet úgy készítünk, hogy 1 evőkanálnyi mennyiséget 2 dl vízzel leforrázunk, lefedve 20 percig ázni hagyjuk, ezután szűrjük.

A főzetből naponta négy csészével fogyasszunk. Ha az állapot rövid időn belül nem javul, mindenképp orvoshoz kell menni!

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)