Jump to content

A homoktövis gyógyhatása

2017. 01. 10. 17:05

A homoktövis, avagy ezüsttövis, évezredek óta az első helyen szerepel a gyulladások, fertőzések, nőgyógyászati problémák, vese-,szív-, máj-, és bőrproblémák kezelésében. Felhasználhatóságának univerzálissága azért lehetséges, mert kiemelkedően magas vitamin, és ásványi anyag tartalommal bír.

A homoktövisben rengeteg vitamin és ásványi anyag megtalálható, illetve antioxidánst, ami köztudottan rákmegelőző hatással bír.
Tartalmaz: A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamin, karotinoidok, bioflavonoidok (pl. likopin), szerves savak (alma-, oxál-, borostyánsav), trigliceridek, glicerophospholipidek, phytoszterolok, polifenol összetevők, ásványi anyagok (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co).

A fent felsoroltak közül, kiemelkedően magas C-vitamin tartalmának köszönhetően hatékony a megfázás, influenza kezelésére. Ezen felül a diétás étrend szerves részét képezheti, hiszen zsírbontó hatással bír, fokozza az anyagcserét. Magas tápanyagtartalma ellenére, alacsony szénhidrát mennyiség található benne.

Késlelteti az öregedési folyamatokat, óvja a bőrt, felgyorsítja az égési, és fagyási sérülések gyógyulását.

Kifejezetten ajánlott a húgyúti fertőzések kezelésére, a veseproblémákra, hiszen semlegesíti az apró homokszemcséket. Az emésztőszervekre, és gyomorra is pozitív hatással bír, illetve speciális zsírsavösszetétele miatt csökkenti a vér koleszterinszintjét is. A májfunkciót képes serkenteni.

Röviden és tömören, ezért lenne ajánlott legalább naponta egy kapszula homoktövis elfogyasztása, mindenki számára!

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)