Az értékes ital a nyírfa megcsapolása során jön létre, melyre évente csupán egyszer adódik lehetőség, három héten át.
A nyírfanedv nagyon egészséges, valódi csodaital. Elsődleges forrása a szervezet alapvető vitamin, ásványi anyag, nyomelem forrásának, ami a normális mindennapi működéshez elengedhetetlen. Ezen kívül orvosilag elismert gyógyhatásokkal rendelkezik.
Fogyasztása elsődlegesen azért javallott, mert visszaadja a szervezet vitalitását, és feltölti azt szükséges anyagokkal. Másodlagosan azért érdemes beiktatni az étrendbe, mert serkenti az emésztőszervrendszert és gyorsabb vizeletkiálasztásra ösztönzi a szervezetet, melyeknek köszönhetően gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással rendelkezik. Mivel gyorsan felszívódik a gyomorban –így nem terheli – méregtelenítő tulajdonsággal bír, illetve lúgosítja a szervezetet, ami az elsavasodás elleni küzdelem során nagy segítség. Bizonyos mértékben antioxidáns hatással is rendelkezik.
Jótékony hatása nem csak a szervezetben, hanem a bőrfelszínen is megmutatkozik. Haj és bőrápolásra is használatos, ugyanis táplálja, és sejtszinten hidratálja a bőrt, pH értékét egyensúlyba állítja. Hajhullás, fejbőrzsírosodás, erős korpaképződés ellen kiváló természetes gyógymód, de felületi hámsérülések, sebek, fekélyek, bőrproblémák (pattanások, psoriasis, ekcéma) kezelésére is alkalmas. Hidratálja, nyugtatja a bőrt.
További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!