Jump to content

Alacsony vérnyomás ellen természetesen

2017. 01. 12. 17:05

A magas vérnyomásról és annak természetes kezeléséről rengeteget olvasni az interneten, ám az ugyan olyan komolyságú alacsony vérnyomásról, és a vérnyomás természetes növeléséről már jóval kevesebbet. Ha Ön is érintett az alacsonyvérnyomással járó kellemetlenségekben, de gyógyszerek helyett természetes megoldást szeretne, akkor próbálja ki az alábbi vérnyomásnövelő ételek-italok bármelyikét.

 

Az alacsonyvérnyomást, akárcsak a hipertóniát a rendszeres vérnyomásméréssel lehet kimutatni. Általános tünetei azonban vannak: gyengeség, fáradtság, szédülés, zavartság, homályos látás, levertség, ingerlékenység, izzadás, alvászavar jellemző az érintettekre.

Akkor beszélünk alacsony vérnyomásról, ha a vérnyomás értéke 90/60 Hgmm-re csökken. Ilyenkor már gondoskodni kell arról, hogy a vérkeringés és ezáltal a vérnyomás felélénküljön, serkenjen, és az értékek elérjék a normális értéktartomány minimumszintjét a 100/70-es értéket. Ezt kétféle módon lehet kivitelezni: gyógyszerekkel vagy bizonyos ételek, italok étrendbeiktatásával. Lássuk melyek a természetes vérnyomásnövelők:

Orbáncfű tea: a gyógy főzet szervezetazonos módon képes serkenteni a vérkeringést, amivel a vérnyomás is szépen lassan növekedésnek indul. Az orbáncfű teás kúrát 7-10 napig ajánlott alkalmazni, napi kétszeri teafogyasztás mellett.

A rozmaringos tinktúra is segítségére lehet: napi 2-3 alkalommal, 10–20 cseppet kell elfogyasztani, egy hónapon át.

A torma és a méz keveréke is természetes módon befolyásolja a vérnyomást. Fogyasztása üres gyomorra ajánlott. A napi adag: egy kanál reszelt roma, mézzel meglocsolva.

Mielőtt azonban öndiagnosztizálna, keresse fel háziorvosát.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)