Jump to content

Két bevált recept az ízületi fájdalmakra

2017. 01. 27. 15:15

A tartós hideg, és a tél is egyre jobban megviseli az ízületeket. Az erős intenzitású, kellemetlen fájdalom, azonban könnyen enyhíthető házilag is készíthető krémekkel.

Az ízületi fájdalmak már a harmincas korosztályt is éppúgy érintik, mint az idősebbeket. Gyakran az időjárás hirtelen változása is előidézheti a kellemetlen érzést, de a megterhelés és a kényelmetlen lábbeli is okozója lehet. Legyen szó bármilyen eredetű ízületi fájdalomról, az alábbi két házilag készíthető gyógy krém enyhíteni fogja a reumatikus fájdalmakat.

Az első fájdalomcsillapító krém hatékonyan mulasztja el az izomgörcsöt, illetve az ízület és egyéb fájdalmakat is. Ez a benne lévő méhviasznak köszönhető, amely ellazítja az izmokat.

Hozzávalók:

- 50 ml extra szűz olíva olaj
- 15 g méhviasz
- 5 csepp borsmenta
- 5 csepp eukaliptusz
- 5 csepp fahéj
- 5 csepp szegfűszeg
- 10 csepp japánmenta illó
- 10 csepp rozmaring illó
- 1 csepp E- vitamin

Elkészítése

A méhviaszt felmelegítjük az olajjal. Mikor homogénné válik a keverék, félre kell húzni a melegről és hűlni hagyni egy kicsit. Mikor már elég langyos, beletesszük az illókat és a többi hozzávalót. Jól záródó tégelybe töltjük, és kész is!

A másik fájdalomcsillapító kencéhez elsősorban gyógyszertárban beszerezhető alapanyagok szükségesek. Ezek pedig:

- 50 g kámfor
- 50 g mustár por
- 50 ml alkohol
- 3 tojás fehérje

Elkészítése

A kámfort oldjuk fel az alkoholban, majd adjuk hozzá a mustár port. Egy másik edénybe verjük fel a tojásfehérjéket. Ha kész, akkor keverjük hozzá ez egyveleghez, alaposan dolgozzuk őket össze, majd tegyük a hűtőbe a masszát. Hagyjuk állni egy órát. A krém bevetésre alkalmas!

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

(Forrás: szeniormagazin.hu | Kép: pixabay.com)