A burgonyakrémleves tápláló, kellemes teltségérzete hosszantartó és legnagyobb előnye, hogy bizony nem kell rágni. A krémleves szinte bármivel megbolondítható.
Spenótos burgonyakrémleves:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 90 dkg burgonya
- 2 db halványító zeller (levél)
- 1.2 l zöldség alaplé
- 25 dkg spenót
- 20 dkg krémsajt (alacsony zsírtartalmú )
- 3 dl tej (vagy száraz sherry)
- só ízlés szerint (kevés)
- bors ízlés szerint (durván őrölt)
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát, a burgonyát apróra, a zellerlevelet finomra vágjuk, és feltesszük főni az alaplében.
Sózzuk-borsozzuk, de csak enyhén (hisz az alaplé sósságát nem hagyhatjuk figyelmen kívül). 20 percig gyöngyözve főzzük, majd adjuk hozza a spenótleveleket. A krémsajtot kevés tejjel (vagy sherryvel) simára keverjük, hozzáadjuk a félkész leveshez, és az egészet összeturmixoljuk. További 10 percig főzzük. Kész is!
További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!