Jump to content

Fogfájás ellen krémlevessel

2017. 03. 15. 17:05

Megfázott, lüktet, szúr, begyulladt? Van egy tuti tippünk, ami ha nem is mulassza el, de legalább enyhíri az evéssel járó fájdalmat. 

A burgonyakrémleves tápláló, kellemes teltségérzete hosszantartó és legnagyobb előnye, hogy bizony nem kell rágni. A krémleves szinte bármivel megbolondítható.

Spenótos burgonyakrémleves:

- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 90 dkg burgonya
- 2 db halványító zeller (levél)
- 1.2 l zöldség alaplé
- 25 dkg spenót
- 20 dkg krémsajt (alacsony zsírtartalmú )
- 3 dl tej (vagy száraz sherry)
- só ízlés szerint (kevés)
- bors ízlés szerint (durván őrölt)

Elkészítése:

A hagymát, fokhagymát, a burgonyát apróra, a  zellerlevelet finomra vágjuk, és  feltesszük főni az alaplében.

Sózzuk-borsozzuk, de csak enyhén (hisz az alaplé sósságát nem hagyhatjuk figyelmen kívül). 20 percig gyöngyözve főzzük, majd adjuk hozza a spenótleveleket. A krémsajtot kevés tejjel (vagy sherryvel) simára keverjük, hozzáadjuk a félkész leveshez, és az egészet összeturmixoljuk. További 10 percig főzzük. Kész is!

 

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Szeniormagazin Facebook oldalát!

 

(Forrás: szeniormagazin.hu | Recept: mindmegette.hu | Kép: pixabay.com)